Top 3 cele mai căutate plăcuțe de frână în 2022


Nu sunt influenceri, sunt oameni din service-uri care lucrează cu plăcuțe de frână de la absolut toți producătorii, mai mari sau mai mici. I-am întrebat pe reprezentanții service-urilor auto din rețeaua AD Garage, de la București până-n Timișoara și Dâmbovița care au fost, în mod real, cele mai cerute plăcuțe de frână în 2022. ATE și TRW sunt printre favoritele tuturor șoferilor, iar surpriza topului vine din partea Krottendorf, un brand foarte accesibil ca preț, dar de o calitate ce-l clasează sus în preferințele românilor.

Ovidiu Savu, AD Garage RS Mobile, Timișoara: „ATE au fost de departe cele mai cerute plăcuțe de frână anul trecut. Într-adevăr, au un preț ceva mai ridicat față de alte brand-uri de pe piață, dar compensează calitatea. Și, de ce nu, și datorită faptului că sunt foarte cunoscute ca brand. Procentul mașinilor care ajung să aibă accidente din cauză plăcuțelor de frână defectuoase este foarte scăzut… poate sub 1%. Cauza principala este neatenția. Pentru a crește eficiența, recomandăm verificarea plăcuțelor în fiecare an și măcar la 2 ani un test de frânare. Și bineînțeles, înlocuirea lichidului de frână. Clienții nu prea obișnuiesc să se gândească la acest aspect. Atenție sporită în trafic! Plăcuțele își fac treaba, neatenția e cea care provoacă cele mai multe accidente. Cei de la ATE sunt recunoscuți la nivel mondial pentru producția unei game variate de componente de frânare de calitate superioară pentru autovehicule. Plăcuțele lor sunt renumite pentru fiabilitate și durabilitatea ridicată, în special când vine vorba de mașinile europene. Sunt fabricate din materiale de calitate, precum fibră de sticlă, aramidă și pulbere de cupru, materiale care asigură atât performanță excelentă, cât și reducerea zgomotului și vibrațiilor la frânare, conducând la o uzură mai mică a componentelor și la un șofat confortabil.”

AD Garage RS Mobile, Timișoara

Alexandru Gheorghe, AD Garage DAS Auto Garage, București: „E greu de apreciat câte accidente survin din cauza plăcuțelor neschimbate la timp. Când sunt accidente, cumva se dă vina pe sistemul de frânare, pe faptul că șoferii n-au reușit să se oprească la timp, să evite accidentul, dar poate c-a întârziat și șoferul momentul acționării pedalei de frână, din neatenție… Sau cu atenția în altă parte. Vedem o cerere sporită pentru plăcuțele de frână TRW, pentru că produc un conținut redus de praf, astfel nu avem acel scârțâit enervant la frânare. În plus, raportul calitate-preț este excelent. Pentru o frânare eficientă trebuie să menținem in parametri optimi sistemul de frânare prin înlocuirea la timp a lichidului de frână, plăcuțe de frână, discuri de frână, curățat culisantele la etrieri, sa verificam periodic etanșeitatea sistemului de frânare pentru a nu avea pierderi de lichid de frână. TRW e un producător de renume mondial, iar plăcuțele lor oferă o performanță de înaltă calitate și fiabilitate. Fiecare componentă a gamei de plăcuțe de frână aftermarket de la TRW este testată de mai multe ori, inclusiv acele plăci spate cruciale care transportă materialul de frecare.”

AD Garage DAS Auto Garage, București

Marian Căpățână, AD Garage Raiman Capucino, Dâmbovița: „Nu e un secret că foarte mulți șoferi români sunt atenți să aleagă componente de o calitate maximă la un preț cât mai redus. Și găsesc asta la Krottendorf, un brand testat și proiectat în Germania, care reunește amândouă dezideratele. Plăcuțele de frână KROTTENDORF sunt verificate minuțios: sunt supuse la teste de zgomot, teste de vibrații, condiții dure, teste dinamometrice de până la 800 de ore. Mai mult decât atât, plăcuțele Krottendorf sunt supuse în mod constant unor evaluări asistate de calculator privind performanța și tipul de uzură în condiții reale, monitorizate. Compoziția lor include mai mult de 20 de materii prime și nu conțin metale grele, dar în schimb, sunt 40% fibre metalice care oferă capacități de frânare mai bune.”

AD Garage Raiman Capucino, Dâmbovița

Rețeaua AD Garage îți pune la dispoziție produse de cea mai bună calitate și prețuri competitive  pentru întreținerea și/ sau repararea oricărui tip de autovehicul. Conceptul de service auto al rețelei AD GARAGE s-a născut acum mai bine de 40 ani în Belgia. Astăzi, AD GARAGE este cea mai mare rețea de service din Europa, cu peste 4.600 de unități în peste 26 de țări, printre care Austria, Germania, Franța, Belgia sau Olanda. În România, sunt 120 de service-uri AD GARAGE în acest moment, în toate punctele-cheie ale țării. Țelul nostru, mai presus de orice, este de a da totul pentru ca aceste servicii la cele mai înalte standarde să rămână, în timp, exact la fel – la cele mai înalte standarde! Prin intermediul acestei vaste rețele de service auto AD Garage, aducem laolaltă 26 de culturi diferite. Astfel putem învăța unii de la ceilalți, în fiecare zi.

Vrei o ➤ schimbare de plăcuțe de frână la mașina ta?

Alege-ți cel mai apropiat service AD Garage și programează-te rapid: https://www.adgarage.ro/