Viitorul sistemelor de management al flotelor auto


Viitorul soluțiile profesioniste de management al flotelor auto poate fi sumarizat într-un singur cuvânt: creștere. Companiile mici sau mari nu mai pot opera fără ajutorul consistent al tehonogie dacă vor să rămână competitive. Eficiența în gestionarea corectă a flotei auto înseamnă productivitate, înseamnă profituri crescute, înseamnă dezvoltare durabilă și sustenabilă. O analiză lucidă a trendurilor, oferită de Cătălin Tudorache, expert AD GARAGE Sistem Flote Auto (SIF). Rețea europeană de service-uri auto multimarcă, AD Garage activează în peste 26 de țări, cu peste 4.600 de unități, și are în spate distribuitorul de piese auto din România, AD Auto Total.

Proprietarii și mangerii de flote, fie ei institituții de stat sau private, societăți de leasing operational, transportatori de mărfuri și persoane sau afaceri rent-a-car, au învățat să vadă profitabilitatea mai degrabă decât investiție, așa cum face orice mediu de business competitiv, și, mai important decât atât, au învățat că pot să anticipeze și gestioneze corect, prețuri, timp, efort, la un simplu click sau telefon distanță. Bine-ați venit în viitor!

Copyright FreeImages.com

“Reuters, citând un studiu al ABI research, estima că în 2016 vor exista cel puțin 30 de milioane de abonamente corporate, atât pentru sisteme de management al flotei auto, cât și pentru trailer tracking în întreaga lume” spune Călin Tudorache.

”O creștere imensă, dacă facem comparație cu raportările din 2012, de 13.3 milioane. Creșterea vine și din încrederea crescută a companiilor mici și mijlocii în faptul că acest tip de sisteme e la fel de bun pentru ele ca pentru businessurile mari. Pe termen lung, este mult mai scump să NU ai un sistem de management al flotei. Costurile cu combustibilul sunt esențiale, iar controlul asupra acestui factor e mai mult decât avantajos pentru o companie ce gestionează peste 50 de vehicule. Și mai important de atât, administratorii flotelor pot urmări în SIF activitatea vehiculelor, cheltuielile pentru piese și reparații, nemaivorbind de faptul că fiecare client are prețuri preferențiale pentru componente. Un avantaj important, în afară de transparența pentru controlul prețurilor și al costurilor, rămâne, cred cred eu, viteza și fiabilitatea. Când core-businessul tău e dramatic legat de mobilitate, neîntreruperea fluxului operațional poate constitui diferența dintre profit și subzistență. Și cum toți vrem să creștem, am găsit soluții pentru cei care ne-au contractat astfel încât să creștem împreună.

SIF permite utilizatorului administrarea profesionistă a flotei, eficientizarea programului de utilizare a vehiculelor, optimizarea cheltuielilor și consultanță, soluții și suport tehnic prin call-center dedicat și suport tehnic pe mail. Sistemul localizează rapid service-urile AD Garage aflate în zonă (150 doar în România) sau oriunde în Europa, garantând că atât piesele (AM sau OEM), cât și servicii pentru toate mărcile de mașini. Am investit atât în oameni, cât și în infrastuctură. Instruiți la Academia Auto AD Auto Total, mecanicii din rețeaua de service-uri AD Garage se specializează permanent în diagnoză computerizată, pentru a aborda corect toate mărcile și modelelor auto existente pe piață. Flota Auto Total a crescut atât de mult încât, pe hărtie, mașinile noastre înconjoară pământul de de 10 ori în fiecare săptămână transportând piesele necesare către rețeaua de service-uri. În plus, putem integra platforma SIF cu o platformă de Sistem Daune (SID), o interfață între asigurator și service, ce optimizează procesele și scade timpii consumați în mod obișnuit în caz de accident. Dosarul daună este creat și importat online de către service-uri, iar asiguratorii pot vizualiza direct dosarul și lua rapid deciziile” mai adaugă Tudorache.

Articol apărut original în Revista AutoExpert