Cât te mai costă schimbarea turbocompresorului? Dar recondiționarea?

RECONDITIONARE TURBOCOMPRESOARE

Te-a lăsat turbina la mașină? E momentul să afli mai multe desprerecondiționarea turbocompresorului, o opțiune viabilă și, spunem noi, benefică: în funcție de marca și modelul mașinii tale, înlocuirea poate fi foarte scumpă. Recondiționarea presupune procesul de readucere a unui turbocompresor defect la performanța sa inițială, cu costuri semnificativ mai mici decât înlocuirea cu unul nou.

Bogdan Antohe, AD Garage Mevas, București: “Pentru identificarea turbocompresorului ca fiind defect, se urmăresc mai multe aspecte: comportament în conducere, zgomote specifice, raportul de diagnoză și parametrii măsurați prin intermediul testerului (valori presiuni aer, presiune ulei, erori memorate, funcționare actuator), se verifica pierderile de ulei acumulate pe tubulatura de răcire aer; se verifică joc ax turbină, etanșeitate tubulatura de răcire a aerului. În corelarea acestor aspecte, se poate diagnostica turbocompresorul ca fiind defect.

În general, turbocompresoarele cu carcasa intactă sunt trimise către atelierul de recondiționare, în cazul nostru, ATT Turbo. În funcție de disponibilitatea pieselor de schimb și de oferta economică, se ia decizia de înlocuire sau recondiționare. Echilibrarea turbocompresorului este făcută de atelierul specializat; după montajul conform indicațiilor producătorului, unitatea service face probe de funcționare, asigurandu-se că aceasta este normala”.

AD Garage Mevas din București are la activ sute de recondiționări și oameni cu experiență, oferind servicii de mecanică,  electrică,  diagnoza sisteme electronice, geometrie roți, vulcanizare, tinichigerie, vopsitorie, ITP autoturisme, tractare auto, asigurări auto  și închiriere mașină în ILFOV, OTOPENI, Str. Avram Iancu 22-26. Fă o programare acum!

Înca din 2014, AD Autototal pune la dispoziția service-urilor auto din Romania serviciul de recondiționări turbocompresoare pentru autoturisme si camioane, ATT Turbo. Astfel, sub deviza Recondițonarea, o noua viață pentru turbocompresorul tau, serviciul oferă o garanție 24 luni, un termen de execuție de numai 24 ore, preluare si livrare gratuită, constatarea cauzei care a provocat defectarea turbocompresorului original (de multe ori cauza rămâne pe mașină și duce la defectarea noului compresor înlocuit, dacă nu este remediată). Înlocuirea tuturor elementelor defecte se face cu componente complet noi, iar echilibrarea ansamblului turbo și setarea debitului și a presiunii turbocompresorului cu echipamente utilizate în industria OE.

Mihai Simion, Manager ATT Turbo: „Pentru a înțelege mai bine, recondiționarea turbocompresorului presupune demontarea sistemului, curățarea carcaselor prin sablare, păstrarea/înlocuirea actuatorilor (elemente de acționare a sistemului turbo-compresor), iar piesele defecte sunt integral înlocuite cu unele noi. Mai mult, în urma analizei cauzei problemei, se poate constata că nu toate piesele componente prezintă defecțiuni, ceea ce presupune costuri semnificativ mai mici comparativ cu înlocuirea integrală a turbocompresorului.  Întotdeauna prețul de reconditionare pe piesă client are valoarea raportată la valoarea componentelor înlocuite. Colaborăm cu sute de service-uri la nivel național, iar rezultatele aduc optimizarea costurilor pentru utilizatorul final.

Verificarea calității pieselor de schimb înlocuite este esențială în procesul de recondiționare a unui turbocompresor, prețul acestora fiind direct proporțional cu materialele utilizate în realizarea aliajelor. Cu alte cuvinte, o variantă economică (ieftină) va avea drept consecință o durată de viață scăzută în perioada post-recondiționare. Pentru rezultate bune și durabile, nu facem rabat de la calitate”.

În concluzie, alegerea recondiționării unui turbocompresor reprezintă o opțiune rentabilă și sustenabilă, asigurând performanța și fiabilitatea mașinii, economisind bani și contribuind la protejarea mediului înconjurător.

Rețeaua AD Garage îți pune la dispoziție produse de cea mai bună calitate și prețuri competitive  pentru întreținerea și/sau repararea oricărui tip de autovehicul. Conceptul de service auto al rețelei AD GARAGE s-a născut acum mai bine de 40 ani în Belgia. Astăzi, AD GARAGE este cea mai mare rețea de service din Europa, cu peste 4.600 de unități în peste 26 de țări, printre care Austria, Germania, Franța, Belgia sau Olanda. În România, sunt 120 de service-uri AD GARAGE în acest moment, în toate punctele-cheie ale țării. Țelul nostru, mai presus de orice, este de a da totul pentru ca aceste servicii la cele mai înalte standarde să rămână, în timp, exact la fel – la cele mai înalte standarde! Prin intermediul acestei vaste rețele de service auto AD Garage, aducem laolaltă 26 de culturi diferite. Astfel putem învăța unii de la ceilalți, în fiecare zi.

Vrei o revizie la mașina ta?

Alege-ți cel mai apropiat service AD Garage și programează-te rapid!

 

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *